"Alles eco, minister?"

Terug naar het overzicht

Misschien omdat ik herstellende ben van een griepje of het licht buiten maar niet aan gaat, af en toe heb ik zin om even ‘af te geven’. Lekker zwelgen in iets wat nergens over gaat, zeuren, zeiken.

Nou, daar komt ie: Ik lees in de krant dat staatssecretaris Frans Weekers een gestaffelde bijtelling wil invoeren in verband met de privékilometers van een leaseautorijder. Daar komt het. Er is iets ‘te doen’. Er moet gepraat worden met allerlei instanties, er moeten dingen worden verkend en uitgezocht (want hoe ga je dat nou controleren?). Gaat hij ook het verschil in autogebruik tussen onze beide buren oplossen? Aan de ene kant woont een jong gezin. De auto wordt intensief gebruikt (werk, kinderen, boodschappen, vakanties etc.). De andere buren zijn gepensioneerd, ze hebben 3 hondjes en zijn 80 plus. Hij opent de garage en zij kijkt voor hem of hij veilig achteruit de oprit af kan rijden om vervolgens, 2 keer in de week, samen een boodschap te doen in ons winkelcentrum 700 meter verder op. Met hun 3 hondjes gaan ze soms naar de dierenarts, 1700 meter verderop.

Enfin, dit even terzijde. Ons gezin heeft dus een leaseauto. Tot nu toe altijd van hetzelfde (Duitse)merk. Aangemoedigd door de Nederlandse overheid (verschillende bijtellingen bij verschillende leaseauto’s) zijn we gaan testrijden in de Toyota Prius Wagon. De Toyota Prius heeft maar 14 procent bijtelling in plaats van 25 voor ons Duitse model. Die lagere bijtelling komt omdat de Prius een auto is met weinig CO2 uitstoot.

De Wagon verdient geen schoonheidsprijs, kan geen aanhanger of caravan trekken en klinkt alsof hij in continu overdrive zit.
“En?”, vraagt de verkoper als we terugkomen van de testrit. “Prima hoor” zeggen wij. “Jammer dat de wielen zo klein zijn, maar ja, dat moet natuurlijk voor die zuinigheid hè?”  “Oh, geen probleem hoor”, zegt de verkoper. “Je kan er zo andere, grotere wielen opzetten, met deze mooie velgen”.  En inderdaad, dat ziet er een stuk beter uit.
“Jammer ook dat hij wat sloom optrekt”, opperen we nu hoopvol. “Oo, geen probleem hoor”, zegt de verkoper. “Hier zit een knopje ingebouwd en als je daar op drukt heeft de Wagon meer vermogen als je optrekt”.
“Maar met die grotere wielen en die power button, valt ie zeker niet meer in de 14% bijtelling?” vraag ik. “Oh, geen probleem hoor”, zegt de verkoper, “hier weet de minister niks van”.

In verband met onze (onafscheidelijke) caravan is ons oog toch gevallen op een zuinige Franse bolide, de eco-versie, dat scheelt namelijk in de bijtelling. Als ik de auto start druk ik meteen even op mijn grote vriend: de ‘S’ knop. Dan gaat het eco-lampje uit en trekt ie lekker snel op. Wat een geneuzel over die kilometers en bijtellingen. Zo, hè, dat lucht op.

Esther Cley | januari 2013 | esther@vitalityworks.nl