‘Een blik naar buiten, verbetert altijd het werkplezier’

Terug naar het overzicht

Een interview met Sylvie Gybels, projectleider 'Arbeidsmobiliteit in de vlees en vleeswarensector'.

Linxx leidt het project ‘Mobiliteit vanuit de medewerkerswens in de vlees en vleeswarensector’. Onderdeel van dit project is de Week van de Arbeidsmobiliteit (van 27 t/m 31 oktober) in de regio Stedendriehoek. 

Waarom dit initiatief?
In de Week van de Arbeidsmobiliteit krijgen medewerkers de kans om in de keuken te kijken van een andere organisatie. Dit is een hele toegankelijke en veilige manier voor medewerkers om te snuffelen aan andere functies en andere organisatie(culturen).

Is dat genoeg om arbeidsmobiliteit te stimuleren?
Wij geloven dat regionale samenwerking de sleutel is om arbeidsmobiliteit op gang te brengen. Daarom hebben we de samenwerking gezocht met WerkendStedendriehoek en het Team Arbeidsmobiliteit (samen werk maken van werk). Werkend Stedendriehoek is een regionale netwerkorganisatie en het Team Arbeidsmobiliteit heeft mobiliteitsvouchers om arbeidsmobiliteit te stimuleren. Ons doel is om werkgevers met elkaar te verbinden en zo arbeidsmobiliteit in de regio Stedendriehoek écht op de kaart te zetten.

Wanneer is het een succes?
Het is een succes als medewerkers zich bewust worden dat er in de regio meer arbeidsmogelijkheden zijn. Dat zij door deelname inzien dat de kansen op de arbeidsmarkt wel degelijk groot zijn buiten de huidige organisatie of dat ze zich realiseren dat hun eigen functie eigenlijk heel leuk is. Het voornaamste is dat medewerkers stappen zetten, deze uitwisseling kan een eerste aanzet zijn om bewust te worden van je eigen toekomst en toekomstperspectieven.

Wat als medewerkers wel mee willen doen, maar tevreden zijn met hun huidige functie?
Dat is prima! Zo’n dag meelopen is ook echt een cadeautje. Je raakt geïnspireerd en kijkt daarna met frisse ogen naar je eigen werk. Dat is altijd positief.

Laten we de werkgever niet vergeten. Wat levert het op?
Ons uitgangspunt is dat arbeidsmobiliteit gewoon moet zijn. Het is voor ons een groot succes als arbeidsmobiliteit een onderwerp wordt waar je het gewoon over kunt hebben in een organisatie. Dat is een grote meerwaarde voor werkgevers en werknemers. Daarnaast vinden werkgevers door de Week van de Arbeidsmobiliteit elkaar beter in de regio, waardoor samenwerking rondom mobiliteit makkelijker tot stand komt (zoals met stages of detachering).

Zijn er al verrassende baanwissels gepland?
Wethouder Johan Kruithof (actief voorvechter van mobiliteit in de Stedendriehoek) gaat  bijvoorbeeld één dag van baan wisselen met directeur Willem Dikker Hupkes van Blanken Controls. We organiseren ook verschillende workshops in die week. We starten de week met een directeurenoverleg waarin we in discussie gaan over het thema arbeidsmobiliteit. En we eindigen de week met een netwerkborrel, die geopend wordt door Jan Jacob van Dijk en waarin we met Ton Heerts verder praten over arbeidsmobiliteit. En uiteraard graag napraten met alle deelnemers en geïnteresseerden over deze week.

Kunnen mensen zich nog opgeven?
Jazeker, je kunt je nog opgeven tot vrijdag 24 oktober. Alle informatie is te vinden op www.apeldoorn.weekvandearbeidsmobiliteit.nl

Welke baan zou jij willen hebben voor 1 dag?
Ik zou wel eens een dag als organisatieadviseur willen werken of een dag als medewerker ontbijt bij Van Der Valk.  Ik heb vroeger altijd in de horeca gewerkt en ik wil die sfeer wel weer eens proeven. Ik mis de horecastress overigens niet! Kopje koffie?