Alledaagse helden

Terug naar het overzicht

Een tijdje geleden had ik met één van mijn collega’s een gesprek over helden. Bij het project “Regie Op Eigen Toekomst” gingen ze daar met één van de deelnemende organisatie mee aan de slag. Helden vormen al millennia een vast onderdeel van onze cultuur, van Hercules via koning Arthur tot Batman. Mythische figuren die groter zijn dan het leven en ons inspireren en motiveren. Wanneer je naar de film gaat, de tv aan zet of de krant leest ontkom je er niet aan. De helden uit de films of van tv doen vaak grootse dingen. Ze redden een persoon, een stad of zelfs de hele wereld. Dit doen ze allemaal op hun eigen manier, maar er is één overeenkomst: ze doen allemaal het goede, datgene waar wij allemaal naar zouden moeten streven.

Maar, nu weer terug naar Regie Op Eigen Toekomst en de welzijnsorganisatie waar mijn collega op zoek ging naar helden. Deze helden zijn iets minder groots. Het zijn normale mensen zoals jij en ik, en werken in een welzijnsorganisatie. Het heldhaftige aan hen is dat zij erg goed zijn in welzijnswerk en in feite een inspiratie zouden kunnen zijn voor hun collega’s. Dit principe intrigeerde me. Want waar mythische superhelden je doen dromen over een wereld die waarschijnlijk (geef de hoop nooit op) nooit zal bestaan, kunnen ‘normale’ helden je juist leren over het leven en nog praktischer: je dagelijks werk.

Waarom zien we dus niet vaker iets van deze helden? Ik als beginnend adviseur zou wel een dergelijke held kunnen gebruiken. Een ietwat geromantiseerde consultant die in de grote boze mensenwereld laat zien hoe we het precies moeten doen. De serie “Suits” doet dit bijvoorbeeld voor beginnende advocaten en ik denk dat elke beroepsgroep wel zo’n serie kan gebruiken.

Want iedereen kan een goed voorbeeld gebruiken, goed doen doet goed volgen. Of dat een held buiten de organisatie is (een soort goeroe) of een held binnen de organisatie (die ene collega waar je graag wat meer op lijkt) maakt niet uit. Het geeft je iets om naar te streven en maakt dat heel praktisch. Dus kijk eens om je heen, in je eigen organisatie of daarbuiten. Identificeer de persoon die jij als held kunt betitelen en bedenk wat jij in je dagelijks leven kunt doen om meer op diegene te lijken. 

Maar pas wel op: ga niet te ver met de heldenverering. Want waar een held is, duikt vaak ook een schurk op. En iemand als The Joker heb je liever niet in je organisatie.

Guido Blom | guido.blom@linxx.org | januari 2013