De aanhouder wint

Terug naar het overzicht

 

Wendy van der Maale

Je bent tevreden met je huidige werk. Je doet al wel een aantal jaar hetzelfde, maar met plezier. Opeens begint er wat te kriebelen. Je hebt nog meer loopbaandromen en je werkgever geeft je de mogelijkheid om die te verwezenlijken. Dit overkwam Wendy van der Maale, preventiemedewerker bij CoMore, zo’n 1,5 jaar geleden. Nu 1,5 jaar later ziet haar wereld er totaal anders uit. “Ik heb een unieke kans gekregen en die heb ik benut!” 

Een overzicht van de obstakels en kansen die Wendy tegenkwam in haar zoektocht naar een volgende baan. Van preventiemedewerker naar re-integratie- en loopbaancoach.

De start van Jobswap

Grip krijgen op je eigen toekomst en de noodzaak inzien van mobiliteit in je loopbaan. Dat is de achterliggende gedachte achter Job-Swap. Job-Swap maakt mobiliteit tot een logisch en gewenst onderdeel van het werkzame leven. In de Job-Swap wisselen werknemers gedurende 4-6 maanden met elkaar van baan. Zo start Wendy in juni 2013 het Jobswap traject bij Linxx, aangeboden door haar werkgever. 

Focus vinden 

Wendy ging in gesprek met een coach om haar loopbaanvraag te concretiseren. Na 1 gesprek was het al duidelijk. “Ik startte het gesprek met drie mogelijke vervolgfuncties, maar eindigde het gesprek met één droombaan: loopbaancoach”, aldus Wendy. “Deze uitkomst zat al langer in mijn hoofd, dankzij het loopbaangesprek kwam dit eindelijk naar boven.”

Teleurstelling verwerken

Wendy was een paar stappen verwijderd van de ideale Jobswap toen die op het laatste moment toch niet door ging: “Niemand zag het aankomen. Ik had al wel zo’n voorgevoel. Dit was echt heel erg balen, maar het sterkte mij wel. Ik wist echt zeker dat ik de richting van loopbaanontwikkeling op wilde.” 

Een opleiding of tijdelijke baan?

Wendy krijgt in januari 2014 de kans om bij Linxx haar Jobswap traject te starten. Het is erop of eronder. Ze doet het niet. Ze kiest ervoor te starten met een zware post HBO-leergang loopbaancoaching. “Ik heb mijn doel nooit uit het oog verloren en door het maken van deze keuze kwam de realisatie van dat doel (loopbaancoach worden) weer een stap dichterbij.”

Een stapje erbij

De coachingsopleiding is voor Wendy een groot leertraject. Makkelijk was het niet. “Met twee kleine kinderen en een partner die vaak weg is voor zijn werk, was het vooral veel georganiseer. Naast het feit dat ik zelf ook buiten mijn comfortzone moest gaan. Ik moest écht in mijzelf gaan geloven. Ik had geen coachingservaring, maar wel bijna 20 jaar werkervaring. Ik mocht er best zijn. Het netwerken vond ik ook doodeng. Ik heb doorgezet en uiteindelijk heeft het netwerken mij ook iets heel moois opgeleverd!”

Ik neem ontslag

Zonder direct zicht te hebben op een andere baan gaat Wendy in gesprek met haar leidinggevende. Ze wil ontslag nemen. “Mijn leidinggevende heeft altijd met mij meegedacht. Ik ben ook altijd heel transparant geweest naar mijn collega’s. Iedereen van mijn afdeling wist van mijn plannen. In het begin hoorde ik dan ook vaak ‘Moet je dat wel hardop zeggen?’ of ze dachten dat mijn leidinggevende me weg wilde hebben. Steeds vaker veranderden die opmerkingen naar ‘Wat stoer dat je dit doet’. Toch was ik meer dan een jaar verder en had ik nog geen concrete andere baan. Ik had een stok achter de deur nodig. Samen met mijn leidinggevende bedachten we een mooie constructie waarin ik én tijd kreeg om stage te lopen en langzaam in twee jaar mijn uren zou afbouwen. In januari 2016 zou ik nog maar één dag bij CoMore werken.” 

Dé kans

In december ziet Wendy een vacature op Linked-In. “Dat is mijn baan, dacht ik”, vertelt Wendy. Heel toevallig heeft ze bij dat bedrijf afgelopen zomer een netwerkgesprek gehad. “Het klikte toen al heel goed.” Wendy besluit een brief te sturen. Ze hoort een tijdje niets en besluit erachteraan te bellen. Ze was niet de eerste. Al meer dan 80 mensen gingen haar voor. “Dit wordt ‘m niet dacht ik. Toch werd ik drie dagen later gebeld of ik op gesprek wilde komen. Dit ging ontzettend goed. Na een tweede gesprek en een assessment werd mij de baan aangeboden.” 

Van 1 naar 3 banen

Wendy is net gestart bij Timpanon Re-integratie als reïntegratiecoach. Daarnaast loopt ze ook nog een dag stage bij het bedrijf waar ze haar opleiding volgde. Ook werkt ze nog 10 uur bij haar oorspronkelijke werkgever CoMore. “Ja, het is nu wel even veel zo, maar het vooruitzicht is goed.” Zowel Wendy als haar werkgever CoMore is blij. “Ik ben nu eigenlijk een jaar eerder weg dan gepland.” Het is belangrijk om in zo’n traject beide kanten van arbeidsmobiliteit te zien, vindt Wendy. “Ik had er baat bij maar ook mijn werkgever, alleen wel met net andere intenties en belangen. Ik heb echt een unieke kans gekregen. Die krijgt niet iedereen.”

Je kunt ook bij Wendy terecht voor persoonlijk loopbaanadvies. Ervaringsdeskundig is ze zeker! Wil je haar contactgegevens? Mail dan naar info@linxx.org