Droom

Terug naar het overzicht

Het einde van het jaar is een mooi moment om terug te blikken naar het afgelopen jaar. Ik neem mij elk jaar voor om minimaal een boek per maand te lezen, dat als inspiratiebron kan dienen in mijn dagelijkse werkzaamheden. Ik besef dat het ook dit  jaar weer is gelukt. Het boek dat mij veel inspiratie heeft gegeven tijdens mijn gastlessen, presentaties en workshops is ‘Groeten is gratis’ van Monique Burger. Deze heb ik gekocht naar aanleiding van een tip van een student en kan het nu bij deze jou aanraden om het ook te gaan lezen. Het is een klein, dun boekje boordevol tips en geeft je inzichten in de dagelijkse omgang met mensen.

Aan het einde van het jaar komt  er ook altijd wel een moment dat ik bedenk wat er in het nieuwe jaar allemaal staat te gebeuren en welke droom ik het nieuwe jaar wil realiseren. Ik vind dat er nog wel het een en ander mag gebeuren op het gebied van gastvrijheid bij bedrijven en instellingen in Nederland. Ik denk dat heel veel organisaties kansen laten liggen en teveel bezig zijn met de waan van de dag. En daarbij het belangrijkste vergeten, namelijk mensen, dus de medewerkers, klanten, cliënten, patiënten, opdrachtgevers, gasten of leveranciers….

Hoe ga jij eigenlijk met de mensen in je omgeving om? Doe jij wel eens echt iets voor een ander? Denk jij ook dat investeren in Gastvrijheid loont? Zo ja, wat ga jij er dan aan doen om er voor te zorgen dat gastvrijheid binnen jouw organisatie de aandacht krijgt die het verdient? Wat ga jij in jouw gedrag veranderen? Welk boek ga jij lezen? Of welke bijdrage ga jij leveren aan de maatschappij? Het is immers niet voor niets dat ‘wie goed doet, goed ontmoet’…..

Mijn droom van het volgende jaar begint al een beetje vorm te krijgen… Ik neem het initiatief om een zogenaamde ‘Community of practice’ op het gebied van gastvrijheid op te richten. De eerste stap die ik in januari ga zetten is een afspraak maken met Marc Coenders die zich op dit gebied heeft gespecialiseerd. Ter voorbereiding ga ik mij dit jaar nog maar eens verder verdiepen in het onderwerp…


(Een Community of Practice (CoP) is een groep mensen die een gemeenschappelijk belang of passie deelt en die kennis, inzichten en ervaringen uitwisselt. Deze methode is toe te passen bij complexe vraagstukken, met veel partijen, waarvoor innovatie nodig is. Positieve effecten zijn kennis- en competentieontwikkeling, verdieping en verbreding van de vakontwikkeling, versnelling van ontwikkelingen. Bron: lerenvoorduurzameontwikkeling.nl )

Jeannine Sok | december 2012