Een andere kijk op werk - door Anneke

Terug naar het overzicht

Sinds ik bij Linxx werk, zie ik overal duurzame inzetbaarheidsvraagstukken om mij heen.  Het gesprek over iemands eigen duurzame inzetbaarheid voer ik het liefst met iedereen.  En dan vooral de vraag, hoe houd jij jouw werk leuk?

Wat mij tijdens die gesprekken opvalt is dat er nog zo’n klassieke opvatting is over de relatie tussen werkgever en werknemer. De werkgever heeft het voor het zeggen, als werknemer word je beoordeeld en ben je afhankelijk. De relatie is dan niet naast elkaar, maar tegenover elkaar. Dat vind ik jammer. Ik zie een werkrelatie als een samenwerking. Het bedrijf heeft een missie en activiteiten die uitgevoerd moeten worden. Als mens heb je een inkomen nodig en wil je niet de hele dag op de bank zitten (althans, de meesten). Je hebt elkaar dus nodig.

Bij Linxx ervaar ik die samenwerkingsrelatie gelukkig wel. Bijvoorbeeld tijdens voortgangsgesprekken. Wat ik leuk vind is dat Robin (mijn leidinggevende) mij dan vraagt “Hoe vind je dat ik het doe? Kan ik nog iets veranderen als leidinggevende.” Het voelde eerst ongemakkelijk, je gaat toch geen kritiek geven aan je leidinggevende? Maar het geeft wel een hele nieuwe dynamiek, waarin je samen zoekt naar een fijne werkrelatie. Dan zit je echt naast elkaar en ben je aan het samenwerken. Vanuit die relatie is het ook makkelijker om aan te kaarten wat er niet zo lekker gaat. Dat kun je dan samen oplossen.

Daarom wil ik jou uitdagen het volgende gesprek eens met je leidinggevende te hebben. Vraag hem of haar eens het volgende “Hoe zit jij eigenlijk in het werk, kan ik nog iets voor JOU doen om je te helpen?”

Ik weet zeker dat dit een andere dynamiek geeft en ruimte om jouw (en elkaars) werk leuker te maken.