Investeren in uitstroom

Terug naar het overzicht

Ook dit jaar was de inmiddels traditionele Linxxe Nazomerborrel weer een inspirerende gebeurtenis. In een ontspannen sfeer maakten zo'n 50 adviseurs, P&O-ers en or-leden ruimte voor boeiende discussies op het thema Investeren in uitstroom. Van de staf van Linxx kregen de deelnemers in een ideeënbazaar een aantal ingrediënten waarmee zij hun eigen recept voor investeren in uitstroom kunnen creëren.

Broodje Brandweerman

Broodje Brandweerman bestaat uit een lunch waarbij je met collega’s terughaalt wat je als kind wilde worden. Samen kijk je welke elementen van je droom in je huidige werk terugkomen. En wat dat dan betekent. Is het erg dat daar niks van terecht is gekomen? Of is dat juist een zegen? Je kunt je wel voorstellen dat de reacties op het Broodje Brandweerman naast een hoop vrolijkheid ook  verrassende inzichten opleverden.

Synergetische MobiliteitsStrategie

SMS is een business case over Investeren in uitstroom. Daarin stond de vraag centraal: kun je de kosten en baten van mobiliteit zowel voor de werkgever als de werknemer inzichtelijk maken? En hoe zinnig is dat dan? De reacties liepen uiteen. Hoe haalbaar is het? En is dat wellicht alleen interessant voor werkgevers en P&O’ers? Werknemers bewegen immers om intrinsieke redenen, niet om extrinsieke, toch? De enige voor wie geld belangrijk is, zijn de werkgevers. Dus zou je daar alleen op moeten focussen? Of is deze materie toch wat complexer? Goeie vragen. Dat dan weer wel.

De Week van de Arbeidsmobiliteit

Tijdens de Week van de Arbeidsmobiliteit wisselen werknemers in een bepaalde regio gedurende één dag van baan. Medewerkers doen nieuwe ervaringen op leren nieuwe mensen kennen. Tegelijkertijd ontdekken deelnemers welke talenten en kwaliteiten ze (nog meer) in huis hebben. Daarnaast kun je verschillende arbeidsmarkt gerelateerde workshops volgen.

Job Swap

De JobSwap is vrijblijvend een half jaar voltijds en met terugkeergarantie werken bij een ander bedrijf. In deze periode krijgt de swapper begeleiding en zicht op zijn of haar echte wensen met betrekking tot het werk. Parallel daaraan wordt mobiliteit op de oude en op de nieuwe werkvloer bespreekbaar.

De Toekomstsessie

Praten over je werk levert altijd een interessant gesprek op zei iemand als reactie op dit ingrediënt.

Dat klopt en daar ligt ook de kracht van de Toekomstsessie. Want hoe werkt het? Tijdens een sessie van 3 uur met een kleine groep collega’s neem je de tijd om met elkaar te kijken naar je huidige werk, je functie en naar wat je zou willen. De Toekomstsessie schept rust voor reflectie, die vervolgens omgezet wordt naar actie: Wat kun jij morgen gaan doen om die actie voor elkaar te krijgen?

Geloven in jezelf

Eén deelnemer, Jan Dirk Bol, bleek nog een ingrediënt in de aanbieding te hebben: geloven in jezelf. Tja, dat helpt in alle gevallen. Daar kun je moeilijk iets tegenin brengen. Dus hieven we het glas, namen nog een hapje en genoten we van het mooie dat onlosmakelijk verbonden lijkt met de Linxxe Nazomerborrel.