Het proces maakt of breekt een cao - traject

Terug naar het overzicht

Hoewel het lijkt alsof partijen het vaak niet eens worden over de inhoud van de cao, is het vaak het proces dat een traject maakt of breekt. Inhoudelijk vraagstukken bij cao-trajecten zijn lastig, het vraagt om kennis, creativiteit en onderhandelingsvaardigheden.

Maar voor de inhoudelijke kant van arbeidsvoorwaarden wordt aan de cao-tafel eigenlijk altijd een oplossing gevonden. Het proces daarentegen, dat is wat een een traject maakt of breekt. 

Wat is het succes achter een goede cao en een prettig traject?

Als partijen in staat zijn om écht met elkaar in dialoog te komen.

Dat betekent eigenlijk: starten met een blanco vel.

Start bij het vraagstuk, maar denk buiten de platgestreken paden over wat de beste oplossing is in het belang van beiden. Want uitgangspunt is dat een onderhandeling voor beide partijen tot goed resultaat leidt.

Als je vanuit loopgraven de onderhandelingen start, is het resultaat altijd suboptimaal.

Als je met elkaar

  • tot een gedeeld beeld komt over wat er gaande is in een sector
  • en hoe de wereld er over 3 jaar uitziet
  • en van daaruit met elkaar in gesprek gaat

Dan zul je ontdekken dat er meer mogelijk is. Dat er in een open gesprek met elkaar zinvolle afspraken worden gemaakt. Daar help ik je graag bij.

Cees de Wildt, senior adviseur bij Linxx is gepokt en gemazzeld in cao-land. Hij werkt als onderhandelaar in verschillende cao-trajecten. Zowel als adviseur en onderhandelaar aan werkgeverszijde, als in vernieuwingstrajecten voor vakbonden en ondernemingsraden. Cees houdt zich momenteel bezig met de o.a. cao-trajecten in de VVT, kunstzinnige vorming, golfbranche, graanbewerkende en verwerkende industrie en Manpower.